Wednesday, July 24, 2013

Başaracaksın

Hayallerin olduğu sürece, varsın. - Başaracaksın

Emeklilik çok da uzak değil.

Emeklilik çok da uzak değil, ne dersiniz? - Başaracaksın

Sunday, July 21, 2013

Para ve Sermaye Piyasaları Webinar

Para ve sermaye piyasalarını beraberce tartışalım.  Gann analizleri, katılımcı görüşleri, haberler.  Beklerim.

Aşağıdaki bağlantıdan kayıt yaptırabilirsiniz.

http://www.anymeeting.com/PIID=E957DB86824F38

Ya da toplantı bağlantısı.

http://www.anymeeting.com/bodykey1 (Invite More People)


Tuesday, July 16, 2013

NUTRIWAY-CHEWABLE IRON

Her NUTRIWAYTM Chewable Iron tableti, vücut tarafından hemen emilebilen bir demir kaynağı olan 6 mg Demir(II)Fumarat sağlar. Temel ve gerekli bir mineral olan demir, vücudun çeşitli yerlerine gerekli oksijeni ve karbondioksiti taşımak ve geri götürmek için gereken hemoglobinin önemli bir bölümünü meydana getirir. Bu tabletlerde lezzetli bir doğal frambuaz/kiraz tadı vardır.
  • Demir kaynağı olarak Demir (II)Fumarat içerir
  • Bir tablette 6 mg demir bulunur
  • lezzet vericiler veya renklendiriciler yoktur
  • Kapağı çocukların açamayacağı şekilde yapılmıştır
  • Bu demir formu kolayca emilebilir ve bünyeye kolay uyum sağlar
  • Çoğu zaman, özellikle kadınların beslenme rejiminde eksik kalan demiri sağlar
  • Alınması kolaydır. Doğal kiraz ve frambuaz tadındadır
  • Özellikle katkı maddelerinden kaçınmak isteyenler için uygun bir çözümdür.
  • Tüm aile bireyleri tarafından güvenle kullanılabilir 
Her gün bir ila üç tablet çiğneyin. Beslenme destek ürünlerini tercihan bir öğün yemekle beraber alın 
Kim Kullanmalıdır ?
  • Yeterli miktarda et, ayrışmamış tam tahıl, zenginleştirilmiş hububat ürünleri, baklagiller ve sebze tüketmeyenler.
  • Yaşlılar, genç kızlar ve doğurma çağında olan kadınlar.
  • Sporcular ve aktif insanlar.
  • Demir tüketimini artırmak isteyenler.
  • Tablet yutmakta güçlük çekenler.

Monday, July 15, 2013

Amway İş Fırsatı

Amway iş fırsatı

Doğrudan Satış dünya çapında 100 milyar A.B.D. $ tutarında bir sektördür. Amway dünyanın önde gelen doğrudan satış şirketlerinden biridir ve bütün yerkürede bölgesel ve ulusal doğrudan satış derneklerinin önemli ve aktif bir üyesidir.
Amway
Amway
Amway bütün dünyada milyonlarca insana arzularını gerçekleştirme fırsatı verdi. Kurulduğu 1959 yılından bugüne kadar Amway 22 milyar A.B.D. $ prim ödedi. Amway dünya çapında 80 ülke ve bölgede, 3 milyonu aşkın SG aracılığı ile 6.4 milyar dolar (2005 mali yılı) ciro gerçekleştirdi. Amway Avrupa’da 26 ülkede faaliyettedir.
Amway’in ilk ürünü L.O.C. Çok Amaçlı Temizleyici, konsantre biyolojik olarak çözünebilen bir temizleyici ve diğer konsantre Amway ürünlerinin öncüsü olmuştur.  NUTRIWAY markası ilk pazarlanan multivitamin/multimineral beslenme destek ürünleri arasındadır.
Amway Şirket Sorumluluğunu Ciddiye Alan Bir Şirket!
Amway ve UNICEF
Amway’in hedefi bütün dünyada çocuklara yardım etmektir. Bu nedenle 26 Avrupa Amway bağlı kuruluşu 2001 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’i desteklemektedir.

Amway Fırsatının avantajları

    • İyi düzenlenmiş iş planı
    • İşinizin nasıl gelişeceğini siz kontrol edersiniz
    • Esneklik – ya ek bir gelir veya tam zamanlı bir iş sahibi olun
    • Üstün kalite ürünler
    • % 100 tatmin garantisi
    • Düşük maliyet, düşük başlangıç riski
    • Stok tutma mecburiyeti yoktur
    • Asgari ürün satın alma mecburiyeti yoktur
    • İşleyen Bir Plan
    • Amway Satış ve Pazarlama Planı, Müşterilere ürün ve hizmetlerin doğrudan satışı ile işinizi büyütmek amacıyla yeni SG’lerin sponsorluğunu yapmak arasında bir denge kurulmasına dayanmaktadır.
Dükkanların ve mağazaların nasıl para kazandığını herkes bilir : Ürünleri toptan fiyatına satın alır ve daha yüksek bir fiyata satarlar. Bu fiyat farkı, veya kar marjı onların kazancıdır. Bizim ürünlerimizde de durum farklı değildir. Perakende sattığınız her ürün üzerinden kar marjı kadar kazanç sağlarsınız. Fakat Amway’de kazanç bununla sınırlı değildir.

Amway Serbest Girişimciler üç şekilde gelir elde edebilirler:

1. Perakende satışlardan kar : Pek çok Amway ürünü için SG’nin ödediği fiyat, ürünü önerilen perakende satış fiyatından sattığı takdirde ona % 30 civarında bir kar marjı sağlar. Elbette her perakendeci gibi, eğer isterseniz ürünü istediğiniz kar marjı ile satmakta özgürsünüz.
2. Kişisel Puanlardan Performans Primi: Amway SG’leri müşterilere yapılan satış hacmine dayanan primlerle ödüllendirir.
3. Grup Puanlarından Performans Primi: SG’ler, kendilerinin AMWAY’e tanıştırdığı veya sponsor ettiği diğer SG’lerin yaptığı satış hacmine dayanan ek primlerle de ödüllendirilebilirler. Bu ek primlerin ödenmesi gruplara veya ‘alt sıra gruplarına’ ödenen primleri etkilemez.
Not: Bir SG’nin işi büyüdükçe ek primler ve teşvik ödülleri verilebilir
İşinizi Dengede Tutun
Parasal ödüller Amway iş fırsatı ile sunulan avantajların yalnız bir bölümüdür. Bir SG daha başarılı oldukça daha yüksek başarı düzeylerinde ödüllendirilir. Bunlar arasında harikulade uluslararası yerlerde motivasyon amaçlı iş etkinlikleri ve seminerler de vardır. Plan bir kişiyi sadece başkalarını kaydettiği için ödüllendirmez – başarılı bir Amway işi ürün satışı ile aynı şeyi yapacak diğer insanlara sponsorluk yapmak arasında bir denge kurularak gerçekleştirilebilir.

 Nasıl Amway Serbest Girişimcisi olabilirsiniz?

Amway işine başlamak basittir. Yapmanız gereken şeyler şundan ibarettir:
  1. Halen faal olan bir SG’den size sponsor olmasını istemek. Halen tanıdığınız bir SG varsa lütfen yardım etmesi için onunla temas kurun. Eğer tanıdığınız bir SG yoksa lütfen bu bağlantıyı takip ederek sizinle ilgili irtibat bilgilerini bırakın.
  2. Sponsorunuzla birlikte Amway İş Politikalarına uymayı taahhüt ettiğiniz sözleşmeyi doldurun ve imzalayın.
  3. İçinde işinize başlamak için ihtiyacınız olacak işin kurulması ve Amway ürünlerinin satılması konusundaki tüm bilgileri içeren bir Başlangıç Seti satın alın.
Yolun her adımında bizimle irtibattasınız ve destekleniyorsunuz
Bizim için temel bir öncelik Amway işlerini geliştirirken bütün SG’lere destek sağlamaktır. İşinizi geliştirirken bunun her aşamasında size yardım edecek çok çeşitli eğitim ve iş kurma materyalleri sunuyoruz. Bunlar Amway İşinizi başlatacak Başlangıç Setinden başlayarak tüm ana ürün gruplarımızı içeren kapsamlı ve yaygın eğitime kadar uzanmaktadır. İlk sponsorunuz da size eğitim ve destek vermek zorundadır.
Yani bağımsız olacaksınız – fakat asla yalnız kalmayacaksınız!
Amway Seçim Esnekliği
Eğer bu işin size göre olmadığına karar verirseniz 90 gün içinde herhangi bir nedenle Amway Başlangıç Setini iade edebilir ve tüm bedelini geri alabilirsiniz.  SG olmak için veya SG olarak kalmak için zorunlu veya minimum ürün satın alma zorunluluğu yoktur. Satılabilecek durumdaki tüm ürünler bütün bedeli geri alınmak üzere iade edilebilir.

Şirket Sahipleri ve Küçük Yatırımcılar İçin Finansal Okuryazarlık

1 günlük eğitim
şirket sahipleri için finansal okuryazarlık
işletmeler ve küçük yatırımcılar içinpara ve sermaye piyasaları eğitimi
Akıll ıadam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.  Bernard Shaw
H. Gökhan Oruçoğlu
Katılım ücreti 80TL
Program
 Sabah
1. Finansa giriş. Temel kavramlar, finansal piyasalar, banka, faiz, sigortacılık ve borsa.
2. Yatırım yaparken dikkat edilecek konular,  haber yorumlama, yatırım araçları, pay senedi alım-satımı, sabit getirili menkul değer yatırımı
Öğleden sonra
3. İleri yatırım teknikleri, hedging(risk koruma), özellikli işlemler ve kamuyu aydınlatma.
4. Vadeli işlemler ve türev piyasalar. Forex temelleri.

Genleriniz hakkınızda çok şey söyler - düşündüğünüzden çok daha fazlasını.

Genleriniz hakkınızda çok şey söyler - düşündüğünüzden çok daha fazlasını.

Bilim insanları henüz son zamanlarda DNA’nız ile vücudunuzun beslenme ve fiziksel egzersize tepki şekli arasında güçlü bir ilişki olduğunu fark ettiler. Örneğin bazı bireyler daha az karbonhidrat tükettikleri zaman daha iyi sonuç alırken (Marti-a, 2002), başkaları yağ alımını azalttıklarında daha iyi sonuç alıyor (Dworatzek, 2002). Kilo kontrolü için gerekli egzersiz miktarı da kişiden kişiye değişmektedir (Marti-b, 2002).
Genetik araştırma alanındaki heyecan verici yeni keşifler vücudun kilo kaybını nasıl yönettiğini daha derinlemesine anlamamızı sağladı. Bu anlayış özellikle beslenme ve egzersizin vücut ağırlığına etkisi açısından önem kazandı. Genetik testin bodykey by NUTRIWAY™ programının önemli bir unsuru olmasının nedeni budur. Tipiniz hangisi?

Genetik ve genetiğin rolü ile çevresel faktörler, yaşam tarzı tercihleri ve diğer konular hakkında genel bilgiler.

Gen nedir?

Gen, vücudunuzun yaşam için gerekli olan binlerce proteinden her birini nasıl, ne zaman ve nerede yapacağına ilişkin talimatları içeren bir DNA molekülü (deoksiribonukleik asit) bölümüdür. Her gen, genetik kodunuzu oluşturan dört temel çiftin kombinasyounundan oluşmaktadır. Bunlar:
  • Adenin
  • Timin
  • Sitozin ve
  • Guanin’dir
Her bir gen kodu A, T, C, ve G “harflerini” çeşitli şekillerde birleştirerek, vücudunuzun gelişmek ve faaliyet göstermek icin ihtiyaç duyduğu proteinleri yapma prosesinin her aşamasında hangi amino aside ihtiyaç olduğunu belirleyen “sözcükleri” yazar.

Gen varyasyonları nedir?

Tek yumurta ikizleri hariç olmak üzere, tüm insanların DNA’larının içerdiği bilgilerde küçük farklılıklar bulunmaktadır. Her birimizi benzersiz yapan da işte bu farklılıklardır.
Gen varyasyonları nufusun en az %1’inde bulunan gen kodundaki küçük değişikliklerdir. Örneğin,genetik “harflerden” biri - A, T, C, veya G - diğerinin yerine gecmiş olabilir. Tıpkı bir sozcukteki bir harfin anlamı tamamen değiştirmesi gibi (örneğin ‘d’erinin ‘s’eriye donuşmesi), bu varyasyonlar da vucutta farklı süreçlere neden olabilir.
Yukarıdaki deri - seri örneğinde olduğu gibi, varyasyon yalnız bir genetik harfi etkilediğinde, bilim insanları buna “tekli nukleotid polimorfizm” (veya SNP) adını veriyorlar.

Gen varyasyonu tehlikeli bir şey midir?

Genetik varyasyonlar basit bir anlatımla vücudumuzda bulunan genlerin formlarındaki farklılıklardır. Bu farklılıklar “iyi”, “kötu” veya “tehlikeli” olarak değerlendirilmemelidir.
Gen varyasyonları sağlıklı insanlarda da çok yaygın olup, bazı varyasyonlar faydalı bile olabilir.
İnsanların çoğu bu genetik özelliklerden bir veya daha fazlasına sahiptir. Bununla birlikte,genetik özelliklerinizin benzersiz modelinin tanımlanması ve analiz edilmesi, beslenme ve yaşam tarzınızın kişiselleştirilmiş bir beslenme planının özel ihtiyaclarıyla eşleşecek şekilde ayarlanmasına olanak sağlar.

“NUTRİGENETİK” nedir?

Nutrigenetik, bireysel genetik varyasyonlarımızın beslenme tarzımıza ve diğer besleyici kaynaklara verdiği karşılık sonucunda ortaya çıkan etkilerle ilgilidir. Bireysel ideal beslenme ve egzersiz programımızı gercekleştirme yolculuğumuzda nerede olduğumuzu tanımlamamıza olanak sağlar.
Nutrigenetik, tıbbi bir bilgi veya sağlık risklerine ilişkin bir bilgi sağlamaz.
Nutrigenetiğin amacı eğitmek olup, ilgili genetik testler yaşam tarzı genetik testleri olarak sınıflandırılmaktadır.

Nasıl oluyor da bir genetik test bana bir beslenme planı önerebiliyor?

Beslenme ve yaşam tarzı seçimlerimizi kendi genetik varyasyonlarımızla aynı doğrultuya getirebilmek icin, hangi varyasyonlara sahip olduğumuzu bilmemiz gerekmektedir. Bazı varyasyonların sağlıklı bir kiloya ulaşmaya ve onu korumaya yonelik zorlukları arttırıcı etkisi olduğu görulmektedir. Genetik yapı ve bunun metabolik sonuclarını ince bağırsak yağ asidi bağlama proteini 2 (FABP2) örneği üzerinden açıklayabiliriz: Bilim insanları, FABP2 geninin Thr54 varyasyonuna sahip olan bireylerin gunluk besinlerinden daha fazla yağ emme eğiliminde olduğunu, dolayısıyla da bu varyasyona sahip olmayan kişilerle kıyaslandığında, daha yüksek bir vücut kitle endeksine sahip olduklarını saptamışlardır. Bu bireyler, yağ acısından düşük bir beslenme programı uyguladıklarında, sağlıklı bir kiloyu korumalarının büyük olasılıkla daha kolay olduğunu göreceklerdir. bodykey Genetik Testinin amacı, sizde bu genetik varyasyonlardan hangilerinin olduğunu belirlemek ve başarılı bir kilo yonetimi .

Genetik test hakkında özel bilgi

Genler, genetik, beslenme, obezite ve kilo kontrolu alanlarında calışan bir uzman ekip tarafından, mevcut bilimsel literaturun kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesi baz alınarak ve titiz secim kriterleri kullanılarak Obezite Gen Haritası Veritabanından secilmiştir . Sadece vucut ağırlığı, vucut kitle endeksi veya vucut yağı ile ilişkilendirilmiş ve en az uc klinik calışmada tekrarlanmış olan genetik varyasyonlar, uzman ekip tarafından incelenmiştir. Bu inceleme, soz konusu genlerin daha ileri seviyede kriterler olan kanıtlanmış biyolojik işlev, kilo yonetiminde oynadıkları inandırıcı biyolojik rol ve klinik calışmalardan elde edilen kanıt kriterlerini de yerine getirdiğini doğrulamıştır.
Dört gen üzerinde bulunan sadece beş genetik varyasyon tum kriterleri yerine getirmiş ve sonuc olarak bodykey Genetik Testine dahil edilmiştir. Bunlar:
  • Yağ Asidi Bağlama Proteini 2 (FABP2) Ala54Thr (rs1799883)
  • Peroksisom Proliferator ile aktive edilmiş Reseptor-gamma (PPARG veya PPARγ) Pro12Ala(rs1801282)
  • Beta-2 Adrenerjik Reseptoru (ADRB2)
  • Beta-2 Adrenerjik Reseptoru (ADRB2) Gln27Glu (rs1042714)
  • Beta-3 Adrenerjik Reseptoru (ADRB3) Arg64Trp (rs4994)
Titizlikle belirlenen kriterlerimiz ve bodykey’in piyasaya verilme tarihi goz onune alındığında, bu genetik varyasyonlar kombinasyonu, nutrigenetik alanında mevcut olan bilimsel bilgi birikimini yansıtmaktadır.
Bilimin bu alanda hızla geliştiğini biliyoruz. Bu nedenle, en son bilimsel araştırmaları gelecekteki ürün geliştirme çalışmalarımıza dahil etmek uzere, kilo kontrolu bağlamında raporlanan genetik varyasyonlarla ilgili bilimsel literaturu sürekli olarak gözden geçiriyoruz.

Sonuçların sunumu

Bilim bazlı, ürüne özel bir algoritma (çözüm yolu) ile genetik test laboratuarı bireysel genetik test sonuçlarınızı bir beslenme ve egzersiz planına dönüştürmektedir. Laboratuar analizini tamamlar tamamlamaz bu program size sunulacaktır. Beslenme ve egzersiz profili, planımı tasarla unsuruyla birlikte size özel bodykey önerilerine temel olacaktır.

Gizlilik ve Saklama

Laboratuar sadece sizin özel kodunuzu kaydetmektedir ve isim, adres, telefon numarası vb. kişisel bilgilere erişimi yoktur. Zarf üzerine adınızı yazdıysanız (gerekli değildir), laboratuar yasal olarak zarfı derhal imha etmek zorundadır.
Analiz başarıyla tamamlandıktan sonra tüm biyolojik örnekler imha edilmektedir. Veriler 40 yıla kadar saklanmaktadır.
Tüm örneklerdeki bu isimsizlik özelliği sonucunda Amway herhangi bir harici tarafı asla genetik yapınız hakkında bilgilendiremez. Genetik test sadece yasam tarzini incelemeye yonelik tasarlanmis olup DNA analizi sadece beslenme ve egzersiz alışkanlıklarınız yönünden incelenecektir.

Biyolojik örneklerin ikinci bir amaçla kullanılması

Örneklerin ikinci bir amaçla kullanılması öngörülmemektedir. Amway ileride bilimsel bir çalışma yapmayı planlarsa bu amaçla ek bir rıza talep edilecektir.

Kolay, doğru ve gizli

Örnek almak kolaydır ve kendi evinizde bodykey Kit içinde verilen Genetik Test Seti kullanılarak yapılabilir. Tükürük örneğinizi gönderdikten sonra yönetimimiz ve Avusturya’daki ISO sertifikalı laboratuar durmuyor. Bu laboratuar en yüksek kalite standartlarına göre ve büyük bir gizlilik içinde çalışmaktadır. Bu nedenle, test sonuçlarının doğru olacağından ve güvenli bir şekilde ele alınacağından emin olabilirsiniz.
Analiz başarılı bir şekilde yapılır yapılmaz tüm biyolojik örnekler imha edilecektir. Amway genetik test sonuçlarınıza erişemez. Beslenme tipinizi ve vücudunuz için en uygun spor tipini belirleyecek sonuçlar sadece bodykey online Koçum üzerinden ve yalnız sizin görebileceğiniz şekilde sunulmaktadı

Özel olarak sizin için tasarlanmış bir kilo kontrol programının inanılmaz faydalarını yaşayın.

Özel olarak sizin için tasarlanmış bir kilo kontrol programının inanılmaz faydalarını yaşayın.

Uzman rehberliği ve desteği

bodykey Kitiniz içindeki Genetik Test setinde bulacağınız bodykey benzersiz kodunuzu kullanarak online kayıt olun. O zaman bodykey Online Koçuma bir yıl sınırsız erişim imkanınız olacak; böylece beslenme ve egzersiz uzmanlarının desteği ile çeşitli harika takip araçları yolculuğunuz boyunca size eşlik edeceklerdir. Kişiselleştirilmiş Beslenme ve Egzersiz Planınızın tüm ayrıntıları kendi giriş sayfanızda gösterilecek ve devamlı olarak güncellenecektir. Böylece sürekli motive olmanıza, kilo kontrol başarısı yolunda ilerlemenize ve hedeflerinize ulaşmanıza yardım edilecektir.

Bilgiler ve araçlar

Kaydolduktan sonra, isterseniz beslenme planınızla - birleştirilebilecek binlerce yemek tarifi içeren online öğün planlayıcısı - gibi pratik araçlara ve bilgilere sahip olacaksınız. Diğer araçlar Amway Online alışveriş sepetine yükleyebileceğiniz bir ürün sayfası, dışarıda yemek için öneriler ve daha başka şeylerdir. Ayrıca aylık bodykey by NUTRIWAY™ dergisine erişim hakkı elde edeceksiniz. Dergide konuyla ilgili bilginizi artıracak ve size ilham verecek yazılar bulacaksınız.

Egzersiz kilo kontrol yolculuğunuzun gerekli bir parçasıdır. bodykey’in zindelik durumunuz, tercihleriniz ve bireysel genetik eğilimleriniz dahil özel ihtiyaçlarınıza uygun şekilde tasarlanmış bir kişisel egzersiz planı sunmasının nedeni budur. bodykey programı rutin uygulamalarınızı takip etmenize yardım eder, kararlılığınızı yenilemeniz gerekiyorsa sizi uyarır ve harcadığınız çabalar için sizi ödüllendirir. Sertifikalı fitnes uzmanlarının yönettiği takibi kolay eğitici videoları faydalı bulacaksınız. Bu videolarla hem eğlenecek hem egzersiz düzeninizi geliştirecek ve sürekli motive olacaksınız.

Thursday, July 4, 2013

Invitation to connect on LinkedIn

 
LinkedIn
 
 
 
hüseyin gökhan oruçoğlu
 
From hüseyin gökhan oruçoğlu
 
Owner at Fidelis Trustco Limited
Kocaeli, Turkey
 
 
 
 
 
 
 

I'd like to add you to my professional network on LinkedIn.

- hüseyin gökhan

 
 
 
 
 
 
 
You are receiving Invitation to Connect emails. Unsubscribe
© 2012, LinkedIn Corporation. 2029 Stierlin Ct. Mountain View, CA 94043, USA
 

Invitation to connect on LinkedIn

 
LinkedIn
 
 
 
hüseyin gökhan oruçoğlu
 
From hüseyin gökhan oruçoğlu
 
Owner at Fidelis Trustco Limited
Kocaeli, Turkey
 
 
 
 
 
 
 

I'd like to add you to my professional network on LinkedIn.

- hüseyin gökhan

 
 
 
 
 
 
 
You are receiving Invitation to Connect emails. Unsubscribe
© 2012, LinkedIn Corporation. 2029 Stierlin Ct. Mountain View, CA 94043, USA